A więc sprecyzuję...
Rolady na parzeFilety z kurczaka (np.) ubijamy, żeby było miękkie i w miarę cienkie (bo będziemy zawijać).
Przyprawić mięsko solą, pieprzem i jeszcze jakąś przyprawą, która nam przypadnie do gustu (zioła prowansalskie, czy przyprawy do kurczaka itd.).
Na rozłożone filety kładziemy plasterek mozzarelli, suszone pomidory (też fajne są takie z przyprawami ze słoika) i świeżą bazylię.
Zawijamy i wkładamy wykałaczki, żeby się trzymało.
Wsadzamy do parowaru na jakieś 40 minut i gotowe!
Pasują do ziemniaków, ryżu, frytek i wszelkich warzyw. Ja czasem cały obiad robię na parze. Ryż w jednej komorze, warzywa w drugiej i mięsko w trzeciej

My mamy parowar Philipsa, dokładnie ten:
http://www.allegro.pl/item1039262060_parowar_philips_hd_9140_czarny_super_cena.htmlSmacznego!
